DSC00019

Om mig

Inom bokbindaryrket skiljer man på privatbokbindare som arbetar helt hantverksmässigt och partibokbindare som arbetar industriellt.

Jag är privatbokbindare och binder för hand in böcker och olika slags handlingar (avhandlingar, släktforskningshistoria, biblar etc.) för t.ex. privatpersoner, bibliotek, kommuner, myndigheter, muséer och kyrkor. Anteckningsblock till samtida konstband – allt är möjligt bara fantasin sätter stopp. Jag hjälper till med grafiska lösningar och dummys till företag och reklambyråer.

Arbetet omfattar också restaurering och lagning av alla slags böcker liksom specialtillverkning av mappar och diverse lådor (kassetter). Utsmyckningen av boken bestäms i samråd med kunden. Bokens överdragspapper marmoreras ofta för hand

Jag är utbildad i Tyskland hos Frische-Ludwig i Berlin och Hochschule für das graphische Gewrbe, en lång utbildning som har gjort mig till bokbindarmästare.

För att fördjupa kunskaperna inom yrket arbetade jag under några år på bokbinderier i Schleswig Holstein, Stuttgart och Berlin. I Sverige har jag arbetat hos företag i den grafiska branschen i Malmö och Helsingborg. Sedan 1984 driver jag bokbinderiet på Citadellet i Landskrona. Verkstaden dryper av charm från en svunnen tid med traditionella verktyg och maskiner som du är varmt välkommen att besöka.